Gefrituurde courgette bloemen gevuld met ricotta
Volgens het recept van Jamie Olivier. De bloemen worden gevuld met ricotta, munt en peper. Zeer smakelijk!
- 100 gram ricotta kaas
- 1 snuf nootmuskaat
- 1 eetlepel parmezaanse kaas
- 1 theelepel citroenrasp
- 6 blaadjes munt
- peper en zout
- 100 gram zelfrijzend bakmeel
- 175 ml witte wijn
- 6 zucchini bloemen
- verse peterselie
- 1 citroen
-
Meng de ricotta in een schaaltje met de nootmuskaat, Parmezaanse kaas, citroenrasp en munt. Breng op smaak met zout en peper.
-
Maak een beslag door het zelfrijzende bakmeel met een snufje zout te mengen met de witte wijn. Roer dit tot een glad beslag dat je vinger bedekt, voeg eventueel wat extra meel of wijn toe zodat het de juiste dikte krijgt.
-
Maak de bloemen voorzichtig open en haal de stampers eruit. Vul de bloemen met het ricotta mengsel met een theelepeltje en vouw ze voorzichtig dicht.
-
Verwarm de olie in een frituurpan of diepe pan tot 180 graden Celsius. Dip de gevulde courgette bloemen helemaal in het beslag en laat een beetje uitlekken. Plaats voorzichtig in het hete vet en dip dan de volgende in het beslag. Maak de pan niet te vol.
-
Laat de bloemen ongeveer 2 minuten per kant bakken totdat ze goudbruin en krokant zijn. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met zout en peper en serveer met citroen en fijngesneden peterselie.