Pulled Paddo Teriyaki van Easy Peasy Good Food

Door: Denise Maharaj-Hulspas – Orthomoleculair- en kindervoedingscoach in Soest

Pulled Paddo Teriyaki van Easy Peasy Good Food

Vegetarisch eten wordt steeds meer gepromoot. Als orthomoleculair voedingscoach ben ik
daar tot op zekere hoogte voorstander van. We eten over het algemeen immers te veel
vlees. Met name rood vlees, dat is het vlees van zoogdieren, kan ontstekingsbevorderend
zijn. Maar je wilt natuurlijk wel een alternatief dat dan tegenovergesteld werkt.

Veel kant-en-klare vegetarische alternatieven zijn sterk bewerkte producten. Hoe simpel is
dan het toevoegen van oervoedingsmiddel paddenstoel aan je menu?! Paddenstoelen, zoals
shiitake, oesterzwam, portobello of de bekendere (kastanje)champignons werken
ontstekingsremmend. Het bevat immunomodulerende stoffen, is een natuurlijke bron van
choline (een b-vitamine achtige stof) en levert vezels voor een goede darmgezondheid.

Zoals met alles geld dat variatie belangrijk blijft. Eet dus niet altijd dezelfde paddenstoel,
maar varieer met allerlei eetbare soorten. Eet ze ook niet elke dag. Twee tot drie keer per
week is goed voor de gezondheid. Te veel kan, zoals met alles, averechts werken.
Als Vriend van de Voortuin koop ik graag de oesterzwammen van Tuinderij de Voortuin.

Pulled Paddo Teriyaki van Easy Peasy
Good Food

Via deze link vind je het recept voor de Pulled Paddo Teriyaki die je daarmee kunt maken. In plaats van teriyaki
saus, dat tarwe en suiker bevat, gebruik ik tamari saus. In deze saus vind je alle vijf de
smaken: zoet, zout, zuur, bitter én umami!

Winkelwagen
0
    0
    Winkelwagen
    Je winkelwagen is leeg!
      ×