Recept oesterzwam

Oesterzwamburger met tomaat, ui en rucola vergezeld door een zelfgemaakte dragon mayonaise.

Als we het hebben over een goed alternatief voor een hamburger, dan denken wij gelijk aan de vegetarische variant van oesterzwammen. Je maakt ze in een handomdraai en zijn naar onze mening minstens net zo lekker. Je brengt de burgers op smaak met een heerlijk frisse dragonmayonaise.

  • 150 gram oesterzwammen
  • 1 witte ui
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 takje peterselie
  • 3 takjes tijm
  • 40 gram parmezaanse kaas
  • 1 ei
  • 2 tot 3 eetlepels havermout
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 1 tomaat
  • 40 gram rucola
  • 2 broodjes

Dragon mayonaise

  • 1 eigeel
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel witte wijn azijn
  • 250 ml zonnebloemolie
  • 1 handje fijngesneden dragon
  1. Snijd als eerste de ui en knoflook fijn.

  2. Verhit wat olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook 5 minuten op laag vuur. Voeg de tijm toe en bak even kort mee.

  3. Snijd een handje peterselie fijn.

  4. Snijd de oesterzwammen in stukjes en doe deze samen met de ui, knoflook, Parmezaanse kaas, peterselie en het ei in een blender. Meng alles goed door elkaar.

  5. Schep het mengsel in een kom en voeg dan 2 tot 3 eetlepels havermout toe. Breng op smaak met peper en zout en laat het mengsel 15 minuten staan.

  6. Vorm vervolgens burgers van het mengsel en wikkel deze in plasticfolie.

  7. Laat de burgers minimaal een uur opstijven in de koelkast.

  8. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.

  9. Bekleed een plaat met bakpapier en leg hier de burgers op. Bak de burgers in ongeveer 15 minuten af in de oven.

  10. Serveer de burgers op een broodje met rucola, tomaat, rode ui en de zelfgemaakte dragon mayonaise.

Dragon mayonaise

  1. Doe het eigeel, zout, mosterd, witte wijnazijn en zonnebloemolie in een hoge mengkom.

  2. Zet de staafmixer voorzichtig op de bodem van de pot.

  3. Begin nu met mixen: eerst een aantal seconden op de bodem van de kom. Haal daarna de staafmixer langzaam maar geleidelijk omhoog.

  4. Blijf mixen tot de olie volledig op is genomen.

  5. Meng hier vervolgens de fijngesneden dragon door.

Hoofdgerecht

Winkelwagen
0
    0
    Winkelwagen
    Je winkelwagen is leeg!
      ×