Recept Selderijsoep met tuinkers

Selderijsoep met tuinkers

Heerlijk voorgerecht, de tuinkers maakt het een beetje pittig.

  • 6 takjes bladselderij
  • 1/4 groentebouillon blokje
  • 1 eetlepel bloem
  • 50 ml halfvolle melk
  • 4 takjes peterselie
  • 1 bakje tuinkers
  • nootmuskaat
  1. Maak de selderij schoon en snijd in smalle reepjes.

  2. Kook de selderij 5 minuten in 300 ml water met het stukje bouillontablet.

  3. Meng de bloem met wat van de melk aan tot een glad papje en verdun dit met de rest van de melk.

  4. Giet dit al roerend bij de bouillon en kook de soep nog een minuut.

  5. Was de peterselie en knip de takjes klein.

  6. Maak de soep op smaak met de peterselie en wat nootmuskaat.

  7. Serveer met tuinkers

Voorgerecht

Winkelwagen
0
    0
    Winkelwagen
    Je winkelwagen is leeg!
      ×