Tagliatelle met oesterzwammen en snijbiet
Éen pasta zonder vlees of vis met extra veel groente. De snijbiet kan ook verwisseld worden voor Spinazie.
- 200 gram tagliatelle
- 250 gram oesterzwammen
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 4 tomaten
- 3 eetlepels olijfolie
- 250 gram snijbiet of spinazie
- 20 gram geraspte kaas
-
Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de oesterzwammen schoon en snijd in plakjes. Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. Snijd de tomaten in stukjes.
-
Verhit 3 el olie in de wok. Bak de ui en knoflook 1 min. Voeg de oesterzwammen toe en bak al omscheppend 4 min. Voeg de tomaat en de spinazie toe en laat al omscheppend in 2 min. slinken.
-
Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de rest van de olie door de afgegoten tagliatelle. Verdeel de tagliatelle over de borden. Schep het oesterzwammenmengsel erop. Strooi de kaas over de tagliatelle. Ook lekker met een tomatensalade met balsamicodressing. Eet smakelijk!