Runderstoofpotje met appelstroop

Runderstoofpotje met appelstroop

Eenvoudig te bereiden en bijzonder smaakvol. Leef je uit op dit eenpansgerecht met een heerlijke combinatie van ingrediënten.

  • 600 gram Rib runderlappen
  • 3 el Stroopstoker puur Jonagold appelstroop
  • 2 el Mosterd
  • 1 Ui
  • 25 gram Ongezouten roomboter
  • 4 Gedroogde laurierblaadjes
  • 250 ml Rundvlees bouillon
  • 300 gram Wortel
  • 250 gram Verse haricots verts
  1. Snijd de rib-runderlappen in grote stukken en bestrooi met peper en zout. Bestrijk het vlees royaal met de appelstroop en mosterd.

  2. Snipper de ui. Smelt de boter in de braadpan en schep het vlees met de ui erdoor.

  3. Steek de laurierblaadjes ertussen en schenk de runderbouillon erbij. Breng op laag vuur aan de kook en stoof het vlees in 2-3 uur zachtjes gaar.

  4. Snijd de winterpeen in plakjes. Breek de sperziebonen doormidden.

  5. Voeg na 2 uur de winterpeen en sperziebonen toe aan het vlees en laat in 15 min. gaar worden. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: De volgende dag smaakt een stoofpotje nog lekkerder. Maak het alvast de avond ervoor klaar, dan hoeft je het gerecht alleen nog maar op te warmen.

Hoofdgerecht
Vlaams
Winkelwagen
0
    0
    Winkelwagen
    Je winkelwagen is leeg!
      ×