Spitskoolsalade met wortel en komkommer

Spitskoolsalade met wortel en komkommer

In deze salade geeft de geschaafde rauwe spitskool een lekkere crunch.

  • 2 eetlepels appelazijncider
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 1 eetlepel ahornsiroop
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1/2 spitskool
  • 200 gram wortels
  • 1/2 rode ui
  • 100 gram komkommer
  • 50 gram amandelen
  • 20 gram verse dille
  • 20 gram peterselie
  1. Meng de appelciderazijn met de mosterd en ahornsiroop. Giet de olie er al kloppend met een garde in een dunne straal bij. Breng deze dressing op smaak met peper en zout.

  2. Halveer de spitskool in de lengte. Schil de winterpeen. Schaaf de kool en peen met de mandoline of keukenmachine in de breedte in flinterdunne plakjes. Schaaf de rode ui in dunne plakjes. Snijd de komkommer ook in plakjes.

  3. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de amandelen 5 min. op middelhoog vuur. Laat iets afkoelen en hak grof.

  4. Snijd de dille en peterselie fijn. Meng de kool, wortel, ui, komkommer, ⅔ van de dille en ⅔ van de peterselie met de dressing. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Bestrooi met de amandel en de rest van de dille en bieslook.

Salade

Winkelwagen
0
    0
    Winkelwagen
    Je winkelwagen is leeg!
      ×