Walnotentaart

Walnoot taart

Deze walnoot taart heeft slechts 4 ingrediënten, zeer gemakkelijk om te maken dus en super lekker.

  • 350 gram Walnoten
  • 4 Eieren
  • 225 gram Riet- of palmsuiker
  • 1 Geraspte citroen
  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.

  2. Maal de walnoten tot het erg fijn is in een keukenmachine of blender. Niet te lang, want je hebt geen walnotenboter nodig.

  3. Splits de eieren. Mix het eigeel met de suiker tot een romige massa. Voeg de walnoten en citroenrasp toe en roer goed door elkaar.

  4. Klop de eiwitten stijf tot er pieken ontstaan. Zorg dat de mixer en de kom vetvrij zijn. Snijd hiervoor de geraspte citroen doormidden en haal een helft over de haken en de kom.

  5. Meng het eiwitmengsel door het walnotenmengsel tot een homogene massa.

  6. Bekleed de bodem van het bakblik met bakpapier en vet de randen in met olie. Stort het deeg in het blik en zet 40 – 50 minuten in de oven. Laat volledig afkoelen om het bakblik te verwijderen.

  7. Bestrooi met poedersuiker indien gewenst en garneer met een paar walnoten.

Nagerecht
Winkelwagen
0
    0
    Winkelwagen
    Je winkelwagen is leeg!
      ×